

Płatki
jaglane
masa
netto: 350
g
producent: Witpak
Płatki jaglane można spożywać zarówno na śniadanie z dodatkiem mleka lub jogurtu i suszonych owoców, jak i na obiad zamiast ziemniaków lub makaronu.
Sposób użycia: płatki gotować w proporcjach 1 szklanka płatków na 2 szklanki wody lub mleka na wolnym ogniu ok. 5 minut. Mieszać od czasu do czasu. Podawać z miodem, owocami lub orzechami.
Składniki: płatki jaglane 100%
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne (arachidowe), orzechy, soję, nasiona sezamu, gorczycę.
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
Wartość
odżywcza w 100 g produktu:
Wartość
energetyczna |
1548
kJ / 370 kcal |
tłuszcz |
3,3
g |
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,6
g |
węglowodany |
71,8
g |
w
tym cukry |
0,6
g |
białko |
12,3
g |
sól |
<0,01
g |