Chleb słonecznikowy bezglutenowy
Masa netto: 300g
Producent: Bezgluten
Chleb słonecznikowy bezglutenowy cieszy się sympatią i zaufaniem naszych klientów od ponad 10 lat. Nowa receptura przygotowana została z niezwykłą starannością, ponieważ wydobywa z pieczywa naturalny smak i nie zawiera substancji ulepszających. Chleb słonecznikowy bezglutenowy będzie odpowiedni dla osób, które odżywiają się zdrowo i świadomie.
Jego prosty i naturalny skład nie zawiera skrobi pszennej, substancji spulchniających takich jak węglan sodu, regulatora kwasowości E575 ani glukozy. Chleb ze słonecznikiem jest również odpowiedni dla osób dbających o linię. Zamiast białego cukru i soli, do wypieku chleba użyto cukru trzcinowego i różowej soli himalajskiej. Chleb słonecznikowy bezglutenowy wzbogacony jest o drogocenny błonnik, który ma zbawienny wpływ na układ pokarmowy człowieka i procesy trawienne. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza nasionom słonecznika, będących skarbnicą białka, witamin i mikroelementów. Osoby wybierające nasz chleb słonecznikowy bezglutenowy mają pewność, że odżywiają się zdrowo i dostarczają swojemu organizmowi niezbędne składniki odżywcze.
Chleb słonecznikowego bezglutenowego pozwala na przyrządzanie pysznych oraz zdrowych kanapek na śniadanie czy kolację. Hermetyczne opakowanie zapewnia świeżość i miękkość chleba przez długi czas. Wygodna formuła gotowych kromek, pozwala na szybkie przyrządzenie posiłku w każdych warunkach - w pracy, szkole, czy na wycieczce. Chleb słonecznikowy bezglutenowy doskonale komponuje się ze smakiem świeżych warzyw. Warto dodać do niego plastry pomidora, ogórka czy liść sałaty i cieszyć się smakiem zdrowego i pożywnego posiłku.
Składniki:
woda, skrobie (kukurydziana, ryżowa), mąki (ryżowa, kukurydziana), nasiona słonecznika 5,9%, olej rzepakowy, cukier trzcinowy, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; drożdże, błonnik Psyllium, sól himalajska, proszek ze strąków drzewa świętojańskiego.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Masa netto: 300g
Producent: Bezgluten
Chleb słonecznikowy bezglutenowy cieszy się sympatią i zaufaniem naszych klientów od ponad 10 lat. Nowa receptura przygotowana została z niezwykłą starannością, ponieważ wydobywa z pieczywa naturalny smak i nie zawiera substancji ulepszających. Chleb słonecznikowy bezglutenowy będzie odpowiedni dla osób, które odżywiają się zdrowo i świadomie.
Jego prosty i naturalny skład nie zawiera skrobi pszennej, substancji spulchniających takich jak węglan sodu, regulatora kwasowości E575 ani glukozy. Chleb ze słonecznikiem jest również odpowiedni dla osób dbających o linię. Zamiast białego cukru i soli, do wypieku chleba użyto cukru trzcinowego i różowej soli himalajskiej. Chleb słonecznikowy bezglutenowy wzbogacony jest o drogocenny błonnik, który ma zbawienny wpływ na układ pokarmowy człowieka i procesy trawienne. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza nasionom słonecznika, będących skarbnicą białka, witamin i mikroelementów. Osoby wybierające nasz chleb słonecznikowy bezglutenowy mają pewność, że odżywiają się zdrowo i dostarczają swojemu organizmowi niezbędne składniki odżywcze.
Chleb słonecznikowego bezglutenowego pozwala na przyrządzanie pysznych oraz zdrowych kanapek na śniadanie czy kolację. Hermetyczne opakowanie zapewnia świeżość i miękkość chleba przez długi czas. Wygodna formuła gotowych kromek, pozwala na szybkie przyrządzenie posiłku w każdych warunkach - w pracy, szkole, czy na wycieczce. Chleb słonecznikowy bezglutenowy doskonale komponuje się ze smakiem świeżych warzyw. Warto dodać do niego plastry pomidora, ogórka czy liść sałaty i cieszyć się smakiem zdrowego i pożywnego posiłku.
Składniki:
woda, skrobie (kukurydziana, ryżowa), mąki (ryżowa, kukurydziana), nasiona słonecznika 5,9%, olej rzepakowy, cukier trzcinowy, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; drożdże, błonnik Psyllium, sól himalajska, proszek ze strąków drzewa świętojańskiego.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 1135 kJ / 270 kcal |
Białko: | 2,5 g |
Węglowodany: | 43 g |
w tym cukry: | 4,2 g |
Tłuszcz: | 7,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,8 g |
Sól: | 1,3 g |
Błonnik: | 10 g |