

Chleb słonecznikowy bezglutenowe
masa netto: 300 g
producent: Bezgluten
Smaczny i miękki chleb ze słoneczniczkiem o złocistej, delikatnej skórce sprawia, iż jest dobry zarówno dla dzieci jak i starszych amatorów pieczywa. Idealnie nadaje się na smakowite kanapki, tosty oraz inne przekąski. Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Składniki:
woda, skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, ziarna słonecznika (5,9%) glukoza, olej rzepakowy, drożdże piekarskie, sól ,cukier, substancje zagęszczające, guma guar, hydroksypropylometyloceluloza, błonnik roślinny, proszek ze strąków drzewa świętojańskiego, substancja spulchniająca,węglany sodu, regulator kwasowości, lakton kwasu glukozowego.
Pakowany w atmosferze ochronnej.
Warunki przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna985 |
1124 KJ / 267kcal |
tłuszcz |
7,2g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,6g |
węglowodany |
46g |
w tym cukry |
3,1g |
Błonnik |
5,6g |
białko |
1,8g |
sól |
1,25g |
Bezgluten Sp. z o.o., Posądzka 128, 32-104 Koniusza