Chleb bez dodatku cukru 350 g BEZGLUTEN
  • Chleb bez dodatku cukru 350 g BEZGLUTEN

Chleb bez dodatku cukru 350 g BEZGLUTEN

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Chleb bez dodatku cukru

masa netto: 350 g

Bezgluten

Smaczny, miękki, klasyczny i świeży chleb o złocistej, delikatnej skórce sprawia, iż jest dobry zarówno dla dzieci jak i starszych amatorów pieczywa. Jego wyjątkowością jest brak dodatku cukru. Idealnie nadaje się na smakowite kanapki, tosty oraz inne przekąski. Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu. Produkt do postępowania dietetycznego w chorobach: celiakia i cukrzyca. Bez Laktozy, skrobi pszennej i jaj.

Składniki:

woda, skrobia kukurydziana, mąka gryczana, mąka ryżowa, olej rzepakowy, inulina, mąka słonecznikowa, błonnik „Psyllium”, błonnik kakaowy, siemię lniane, izolat białka sojowego, mąka z amarantusa, substancje utrzymująca wilgoć, gilcerol,substancja zagęszczająca, guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza, sól spożywcza, drożdże piekarskie, emulatory mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, regulator kwasowości, kwas winowy, kultury bakterii mlekowych.

Zawiera naturalne występujące cukry.

Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.

Pakowany w atmosferze ochronnej.

Warunki przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna

985 KJ / 235 kcal

tłuszcz

6,7 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,6 g

węglowodany

35 g

w tym cukry

1,3 g

błonnik

6,3 g

białko

5,4 g

sól

1,54 g

Producent:

Bezgluten Sp. z o.o., ul. Posądza 128, 32-104 Koniusza k. Krakowa

2018-06-19

Opis

Producent
Bezgluten
Masa / Pojemność
350 g
Bezglutenowy
Tak
Bez dodatku cukru
Tak
Bez laktozy / mleka
Tak
Bez jajek
Tak
Nowy produkt