

Chleb bez dodatku cukru
masa netto: 350 g
Bezgluten
Smaczny, miękki, klasyczny i świeży chleb o złocistej, delikatnej skórce sprawia, iż jest dobry zarówno dla dzieci jak i starszych amatorów pieczywa. Jego wyjątkowością jest brak dodatku cukru. Idealnie nadaje się na smakowite kanapki, tosty oraz inne przekąski. Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu. Produkt do postępowania dietetycznego w chorobach: celiakia i cukrzyca. Bez Laktozy, skrobi pszennej i jaj.
Składniki:
woda, skrobia kukurydziana, mąka gryczana, mąka ryżowa, olej rzepakowy, inulina, mąka słonecznikowa, błonnik „Psyllium”, błonnik kakaowy, siemię lniane, izolat białka sojowego, mąka z amarantusa, substancje utrzymująca wilgoć, gilcerol,substancja zagęszczająca, guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza, sól spożywcza, drożdże piekarskie, emulatory mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, regulator kwasowości, kwas winowy, kultury bakterii mlekowych.
Zawiera naturalne występujące cukry.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Pakowany w atmosferze ochronnej.
Warunki przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna |
985 KJ / 235 kcal |
tłuszcz |
6,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,6 g |
węglowodany |
35 g |
w tym cukry |
1,3 g |
błonnik |
6,3 g |
białko |
5,4 g |
sól |
1,54 g |
Producent:
Bezgluten Sp. z o.o., ul. Posądza 128, 32-104 Koniusza k. Krakowa