

Pasta szpinakowa z bakłażanem
masa netto: 190 g
Helcom
Pasta szpinakowa z bakłażanem marki Helcom to mix smaku szpinaku oraz grillowanego bakłażana z odrobiną słonecznika. Ta bezglutenowa pasta może stanowić świetną przekąskę, sprawdzi się również jako dodatek do tostów i dań takich jak makarony, czy tortille. Można smarować nią grzanki, kanapki, tosty i przygotować z nich pyszne śniadanie. Świetnie sprawdzi się jako dip lub przystawka oraz farsz pierogów, naleśników i tortilli. Pasta bakłażanowa nie zawiera glutenu i jest idealną propozycją dla wegan i wegetarian.
Pasty marki Helcom produkowane są z dobrej jakości składników. Nie posiadają konserwantów, aromatów, barwników ani zagęstników. Pasty pakowane są w małe, szklane słoiczki z metalową nakrętką.
Składniki:
szpinak 53%, bakłażan grillowany 28%, słonecznik łuskany, olej rzepakowy, czosnek suszony, sól, koncentrat cytrynowy, pieprz czarny mielony, ocet winny
Charakterystyczna ciemniejsza warstwa pod wieczkiem, nie wpływa na jakość wyrobu.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu - przed dokonaniem zakupu zapytaj nas o kraj pochodzenie produktu lub zobacz na etykiecie.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna |
548 kJ / 133 kcal |
tłuszcz |
10 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,9 g |
węglowodany |
3,8 g |
w tym cukry |
3,8 g |
błonnik |
6,7 g |
białko |
3,5 g |
sól |
1,6 g |
Dystrybutor:
Greek Trade Sp. Z o.o., ul. Tadeusza Śliwiaka 14, 30-797 Kraków
Ilość w opakowaniu zbiorczym: 6 sztuk