

Pasta ze słonecznika z pomidorami i curry
masa netto: 180 g
Helcom
Pasta ze słonecznika z pomidorami i curry firmy Helcom namiastka kuchni indyjskiej w połączeniu z pomidorami i chrupiącym słonecznikiem. To idealne połączenie smaków świetnie sprawdzi się jako dip do krakersów lub na kanapce. Można smarować nią grzanki, kanapki, tosty i przygotować z nich pyszne śniadanie. Świetnie sprawdzi się jako dip lub przystawka oraz farsz pierogów, naleśników i tortilli. Pasta bakłażanowa nie zawiera glutenu i jest idealną propozycją dla wegan i wegetarian.
Pasty marki Helcom produkowane są z dobrej jakości składników. Nie posiadają konserwantów, aromatów, barwników ani zagęstników. Pasty pakowane są w małe, szklane słoiczki z metalową nakrętką.
Składniki:
słonecznik łuskany 31%, pomidory 20%, olej rzepakowy, woda, koncentrat pomidorowy 8%, sok cytrynowy, cukier, sól, mieszanka przypraw curry 0,3%, pieprz czarny
Charakterystyczna ciemniejsza warstwa pod wieczkiem, nie wpływa na jakość wyrobu.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu - przed dokonaniem zakupu zapytaj nas o kraj pochodzenie produktu lub zobacz na etykiecie.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna |
1601 kJ / 388 kcal |
tłuszcz |
36 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,1 g |
węglowodany |
5,5 g |
w tym cukry |
5,4 g |
błonnik |
7,1 g |
białko |
7,0 g |
sól |
1,5 g |
Dystrybutor:
Greek Trade Sp. Z o.o., ul. Tadeusza Śliwiaka 14, 30-797 Kraków
Ilość w opakowaniu zbiorczym: 6 sztuk