

Botwina na zupę
masa netto: 480 g
Krokus
Aby przygotować botwinę na zupę pozyskujemy młode liście i korzenie buraczków z najbliższy okolic. Surowiec trafia do nas bezpośrednio po zebraniu, liście są od razu cięte i blanszowane. Dodajemy uparowane buraczki. Całość zalewamy w słoju odrobiną zalewy z wody, soli, cukru, kwasu mlekowego i pasteryzujemy. Liście i buraczki są jędrne. Całość idealnie nadaje się na przygotowanie botwinki lub chłodniku.
Składniki;
liście (55%) i korzeń
(25%) buraka ćwikłowego, woda, kwas mlekowy – regulator kwasowości, cukier,
sól
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu,po otwarciu przechowywać w lodówce.
Kraj pochodzenia:
w zależności od dostawcy surowca lub produktu - przed dokonaniem zakupu zapytaj nas o kraj pochodzenie produktu lub zobacz na etykiecie.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna |
95 kJ / 22 kcal |
Tłuszcz |
0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
Węglowodany |
3,8 g |
w tym cukry |
1,5 g |
Białko |
1,8 g |
Sól |
0,5 g |
Producent;
KROKUS Przetwórnia Owoców i WarzywCzesław Caryk sp. j.Pająków 25 B, 26 - 704 Przyłęk
Ilość w opakowaniu zbiorczym: 6 szt