

Kapusta postna z grzybami
masa netto: 670 g
producent: Krokus
Kapustę postną można jeść od razu, można z niej również błyskawicznie przygotować bigos dodając po prostu troszkę podsmażonej kiełbasy i boczku, podgrzać i mamy bigos pełną gębą. Kapustę postną można ją również wykorzystać jako nadzienie do pasztecików, kulebiaku, naleśników, pierogów. Kapusta kwaszona Krokus jest pasteryzowana przez co jest delikatniejsza, bardziej miękka i mniej kwaśna od kapusty prosto z beczki. Można przyrządzić z niej surówkę do obiadu dodając olej i cukier. Dzięki temu, że kapusta była już pasteryzowana bigos z naszej kapusty gotuje się krócej.
Składniki:
kapusta kiszona, grzyby w różnych proporcjach: borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny, cebula, olej, marchew, przyprawa maggi, pieprz.
Wartość odżywcza w 100ml produktu:
Wartość energetyczna |
97 kJ/128 kcal |
białko |
1,8 g |
węglowodany |
4,6 g |
w tym cukry |
3,4 g |
tłuszcz |
4,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nienasycone |
0,4 g |
sól |
0,7 g |
Krokus Przetwórnia Owoców i warzyw Czesław Caryk Sp. J, 26-704 Przyęk, Pająków 25 B