

Cukier trzcinowy nierafinowany typu „Demerara” firmy Witpak to alternatywa dla białego cukru. Z powodzeniem może być stosowany przy wypiekach, deserach czy konfiturach. Można nim także słodzić kawę, herbatę i inne napoje.
masa netto: 350 g
Cukier trzcinowy nierafinowany typu „Demerara” charakteryzuje się złocistą barwą i delikatnym miodowo-karmelowym smakiem. Cukier trzcinowy jest idealny do słodzenia napojów, szczególnie kawy. Doskonale sprawdza się również jako składnik słodkich wypieków, deserów, konfitur oraz drinków. Stanowi także dekorację, czy chrupiącą posypkę na kruche ciasteczka i biszkopty. Cukier trzcinowy może być z powodzeniem użyty wszędzie tam, gdzie używa się cukru białego i stanowi jego alternatywę.
Produkty firmy Witpak należą do produktów najwyższej jakości. Staranny dobór surowca ze sprawdzonych źródeł sprawia, że oferowany asortyment spełnia oczekiwania klientów. Produkty pakowane są w opakowania typu „doypack” z zamknięciem strunowym umożliwiającym wielokrotne zamykanie i otwieranie produktu co ułatwia jego przechowywanie. Opakowania wykonane są z grubego materiału, który gwarantuje niezmienioną jakość produkty przez cały okres przydatności do spożycia.
cukier trzcinowy 100%
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne (arachidowe), orzechy, soję, nasiona sezamu, gorczycę.
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu - przed dokonaniem zakupu zapytaj nas o kraj pochodzenie produktu lub zobacz na etykiecie.
Wartość energetyczna |
1690 kJ/398 kcal |
tłuszcz |
0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
węglowodany |
99 g |
w tym cukry |
99 g |
białko |
0 g |
sól |
0 g |
Witpak Spółka z ograniczona odpowiedzialnością sp. k, 25-619 Kielce, ul. Chałubińskiego 13