

Syrop z kwiatu czarnego bzu
masa netto: 200 ml
Eterno
Syrop z kwiatu czarnego bzu warto dodawać do herbaty, podkreślając w ten sposób jej walory smakowe. Latem jest wyśmienity jako dodatek do wody, która podana z lodem idealnie gasi pragnienie. Może on też służyć do przygotowania deserów, do sporządzania lodów, dressingów do sałatek. Jest to ulubiony smak barmanów, którzy z dodatkiem tego syropu wyczarowują niesamowite smaki drinków i koktajli. Syrop z kwiatu czarnego bzu może być tajnym dodatkiem do bigosu, który w takim wydaniu zaskoczy smakiem domowników i gości. Może być składnikiem wyśmienitej marynaty do mięs, np. na grilla.
Do przetwarzania wybierane są okazałe baldachy, delikatnie ścinane, tak, żeby pozostał nawet żółty pyłek na kwiatach. Odpowiednio przypilnowany termin zbioru gwarantuje niepowtarzalny aromat. Syrop przyrządza się domowym sposobem, tak jak robiła to nasza babcia. W skład syropu wchodzą jedynie wyciąg z kwiatów czarnego bzu, sok z cytryny i cukier. Tak prosty skład gwarantuje odwzorowanie starych, sprawdzonych receptur.
Składniki:
woda, cukier, kwiat czarnego bzu 5%, sok z cytryny
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna |
716 kJ/ 171 kcal |
tłuszcz |
0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
węglowodany |
42 g |
w tym cukry |
42 g |
białko |
0,5 g |
sól |
0 g |
Producent:
Eterno S.C., ul. Przejazdowa 27, 05-800 Pruszków