

Warzywa
suszone - mieszanka suszonych, krojonych warzyw
masa
netto: 150
g
producent: Witpak
Warzywa suszone to kompozycja warzyw takich jak: marchew, pasternak, por, seler, cebula, pietruszka. Znajdują szerokie zastosowanie w kuchni, można używać nie tylko jako dodatek do zup, ale także do sosów czy dań mięsnych. Do Polski włoszczyzna została sprowadzona przez królową Bonę i od tej pory cieszy się nieustającą popularnością. Dodatkowo warzywa nie posiadają dodatku soli. 100 g suszu zastępuje około 1 kg świeżych warzyw.
Składniki: marchew kostka 50%, pasternak kostka 38%, cebula płatek 5%, por płatek 3%, seler korzeń kostka 2%, pietruszka korzeń kostka 2%
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne (arachidowe), orzechy, soję, nasiona sezamu, gorczycę.
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
Wartość
odżywcza w 100 g produktu:
Wartość
energetyczna |
1263
kJ / 301 kcal |
tłuszcz |
1,6
g |
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,6
g |
węglowodany |
49,3
g |
w
tym cukry |
2,3
g |
białko |
8,6
g |
sól |
1
g |