

Kolagen firmy Witpak to hydrolizat białka kolagenowego z ryb w proszku polecany osobom uprawiającym sporty. Kolagen w proszku jest łatwy w przygotowaniu – wystarczy rozpuścić go w wodzie, soku, mleku czy jogurcie. Tak przygotowany napój należy wypić bezpośrednio po przegotowaniu.
Kolagen rybi – hydrolizat białka kolagenowego z ryb w proszku
masa netto: 70 g
producent: Witpak
Suplement diety uzupełniający codzienną dietę w kolagen dla osób uprawiających sporty, jak również dbających o urodę. Kolagen to białko występujące w wielu tkankach organizmu człowieka, w szczególności w tkance łącznej. Tworząc włókna kolagenowe wchodzi w skład skóry, ścięgien, kości i stawów.
Sposób użycia:
rozpuścić 2 łyżeczki od herbaty w szklance wody, soku, mleka lub jogurtu (200 ml) i wypić płyn bezpośrednio po przygotowaniu.
Zalecana dzienna porcja produktu do spożycia (2 łyżeczki) zawiera 3 g kolagenu.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Skład produktu:
100% hydrolizat białka kolagenowego z ryb
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki ziemne (arachidowe), orzechy, soję, nasiona sezamu, gorczycę.
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
Witpak Spółka z ograniczona odpowiedzialnością sp. k, 25-619 Kielce, ul. Chałubińskiego 13