Inulina 500g ALPAKA
Masa netto: 500g
Producent: Alpaka
Inulina to biały słodki proszek, który z powodzeniem może zstąpić cukier w niektórych daniach. Inulina jest używana powszechnie w cukiernictwie i ciastkarstwie, także do wytwarzania lukru i ozdób do ciast. Wykorzystuje się ją również w produkcji deserów mlecznych, jogurtów, serków, lodów, margaryn i czekolad. Inulinę można używać również w kuchni – dzięki właściwościom higroskopijnym, sprawdza się jako zagęstnik do zup i sosów. Okazuje się też, że podczas gotowania w wodzie przyjmuje postać galaretki, można ją więc wykorzystać wszędzie tam, gdzie potrzebna jest skrobia, żelatyna czy mąka. Można mieszać ją z mąką wtedy wypieki będą mniej kaloryczne i dłużej świeże, a kruche ciasteczka - bardziej chrupiące. Inulina sprawdzi się również jako stabilizator w domowym majonezie. Inulina to polisacharyd składający się z cząsteczki glukozy i łańcucha cząsteczek fruktozy. Naturalnie występuje on w bulwach, kłączach i dolnych częściach łodyg roślin. Dolne części rośliny poddaje się odpowiedniej przeróbce, a następnie uzyskuje biały puder.
Składniki:
inulina
Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Przechowywanie: Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
Producent:WITPAK sp. z o.o. sp.k. ul. Chałubińskiego 13 25-619 Kielce
Masa netto: 500g
Producent: Alpaka
Inulina to biały słodki proszek, który z powodzeniem może zstąpić cukier w niektórych daniach. Inulina jest używana powszechnie w cukiernictwie i ciastkarstwie, także do wytwarzania lukru i ozdób do ciast. Wykorzystuje się ją również w produkcji deserów mlecznych, jogurtów, serków, lodów, margaryn i czekolad. Inulinę można używać również w kuchni – dzięki właściwościom higroskopijnym, sprawdza się jako zagęstnik do zup i sosów. Okazuje się też, że podczas gotowania w wodzie przyjmuje postać galaretki, można ją więc wykorzystać wszędzie tam, gdzie potrzebna jest skrobia, żelatyna czy mąka. Można mieszać ją z mąką wtedy wypieki będą mniej kaloryczne i dłużej świeże, a kruche ciasteczka - bardziej chrupiące. Inulina sprawdzi się również jako stabilizator w domowym majonezie. Inulina to polisacharyd składający się z cząsteczki glukozy i łańcucha cząsteczek fruktozy. Naturalnie występuje on w bulwach, kłączach i dolnych częściach łodyg roślin. Dolne części rośliny poddaje się odpowiedniej przeróbce, a następnie uzyskuje biały puder.
Składniki:
inulina
Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 839 kJ/208 kcal |
Tłuszcz: | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 0 g |
Węglowodany: | 7 g |
w tym cukry: | 7 g |
Błonnik: | 90 g |
Białko: | 0 g |
Sól: | 0,1 g |
Przechowywanie: Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
Producent:WITPAK sp. z o.o. sp.k. ul. Chałubińskiego 13 25-619 Kielce
5902273876120
2023-03-10
Opis
- Producent
- WITPAK ALPAKA
Specyficzne kody
Nowy produkt