Chocolatio - czekoladowe ciastka bezglutenowe
Masa netto: 130g
Producent: Bezgluten
Składniki:
mąki (kukurydziana, ryżowa), skrobie (ziemniaczana, kukurydziana, ryżowa), margaryna (oleje i tłuszcze roślinne /olej rzepakowy, całkowicie uwodorniony olej rzepakowy/, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu; sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat), cukier, czekolada /8%/ (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgatory: lecytyny (zawiera soje); aromat waniliowy), syrop ryżowy, kakao, mleko pełne w proszku, błonnik ziemniaczany, substancja zagęszczająca: guma guar; olej rzepakowy, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; substancja spulchniająca: węglany sodu, aromat. Czekolada: masa kakaowa minimum 44,4%. Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Masa netto: 130g
Producent: Bezgluten
Składniki:
mąki (kukurydziana, ryżowa), skrobie (ziemniaczana, kukurydziana, ryżowa), margaryna (oleje i tłuszcze roślinne /olej rzepakowy, całkowicie uwodorniony olej rzepakowy/, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu; sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat), cukier, czekolada /8%/ (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgatory: lecytyny (zawiera soje); aromat waniliowy), syrop ryżowy, kakao, mleko pełne w proszku, błonnik ziemniaczany, substancja zagęszczająca: guma guar; olej rzepakowy, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; substancja spulchniająca: węglany sodu, aromat. Czekolada: masa kakaowa minimum 44,4%. Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 2135 kJ / 510 kcal |
Białko: | 3,6 g |
Węglowodany: | 64 g |
w tym cukry: | 24 g |
Tłuszcz: | 24 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 9,4 g |
Sól: | 0,20 g |
Błonnik: | 2,5 g |