Budyń o smaku czekoladowym z kawałkami żurawiny, bez cukru, w proszku
Masa netto: 40g
Producent: Agro-Wodzisław
Produkt wyróżnia się wysoką jakością surowców z certyfikatem żywności ekologicznej. Budyń wyróżnia się wśród innych zawartością liofilizowanych owoców które doskonale uzupełniają smak. Tworzone z myślą o bliskości z naturą – jak najmniej przetworzone produkty, jak najprostsza produkcja. Surowce są po prostu mieszane w odpowiednich proporcjach a następnie paczkowane, tyle wystarczy by otrzymać pyszny deser.
Budyń jest świetnym pomysłem na mleczny deser. Tradycyjne mleko krowie można zastąpić np. owczym czy kozim ale również przygotować wersję wegańską – z napojem sojowym. Budyń jest również świetnym dodatkiem do sporządzania różnego typu deserów – od prostych pucharków z owocami, muesli czy syropem owocowym po ciasta i inne cukiernicze wypieki. Dodatkowo mieszanka nie zawiera cukru, więc można samemu regulować ich słodycz dodając tyle ile się lubi lub używając miodu czy słodzików.
Przygotowanie:
1. Z 0,5 litra mleka odlać ˝ szklanki, wsypać do niej zawartość torebki oraz 25g cukru trzcinowego BIO Vitally Food (ok. 1 ˝ łyżki), dobrze rozmieszać.
2.Resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozpuszczony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając do momentu zgęstnienia budyniu. .
3.Ugotowany budyń wlać do salaterek.
Składniki:
skrobia*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* 17,5%, żurawina liofilizowana* 2,5%
*-certyfikowany składnik ekologiczny
Może zawierać gluten i mleko.
Warunki przechowywania:
w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Agro-Wodzisław Sp. z o.o. Sp.k. ul. Wałowa 49. 44-300 Wodzisław Śląski
Ilość w opakowaniu zbiorczym: 15 sztuk
Masa netto: 40g
Producent: Agro-Wodzisław
Produkt wyróżnia się wysoką jakością surowców z certyfikatem żywności ekologicznej. Budyń wyróżnia się wśród innych zawartością liofilizowanych owoców które doskonale uzupełniają smak. Tworzone z myślą o bliskości z naturą – jak najmniej przetworzone produkty, jak najprostsza produkcja. Surowce są po prostu mieszane w odpowiednich proporcjach a następnie paczkowane, tyle wystarczy by otrzymać pyszny deser.
Budyń jest świetnym pomysłem na mleczny deser. Tradycyjne mleko krowie można zastąpić np. owczym czy kozim ale również przygotować wersję wegańską – z napojem sojowym. Budyń jest również świetnym dodatkiem do sporządzania różnego typu deserów – od prostych pucharków z owocami, muesli czy syropem owocowym po ciasta i inne cukiernicze wypieki. Dodatkowo mieszanka nie zawiera cukru, więc można samemu regulować ich słodycz dodając tyle ile się lubi lub używając miodu czy słodzików.
Przygotowanie:
1. Z 0,5 litra mleka odlać ˝ szklanki, wsypać do niej zawartość torebki oraz 25g cukru trzcinowego BIO Vitally Food (ok. 1 ˝ łyżki), dobrze rozmieszać.
2.Resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozpuszczony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając do momentu zgęstnienia budyniu. .
3.Ugotowany budyń wlać do salaterek.
Składniki:
skrobia*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* 17,5%, żurawina liofilizowana* 2,5%
*-certyfikowany składnik ekologiczny
Może zawierać gluten i mleko.
Warunki przechowywania:
w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 360 kJ / 86kcal |
Tłuszcz: | 1,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,2 g |
Węglowodany: | 14 g |
w tym cukry: | 8,8 g |
Białko: | 3,3 g |
Sól: | 0,1 g |
Agro-Wodzisław Sp. z o.o. Sp.k. ul. Wałowa 49. 44-300 Wodzisław Śląski
Ilość w opakowaniu zbiorczym: 15 sztuk
5907577231903
2022-02-08
Opis
- Bez dodatku cukru
- TAK
- Produkt ekologiczny
- TAK
- Vege
- TAK
- Producent
- Agro-Wodzisław
Specyficzne kody
Nowy produkt