Musztarda łagodna BIO
Masa netto: 170g
Producent: Primavika
Specyficzny smak gorczycy oraz lecznicze właściwości zawdzięczamy zawartej w niej substancji aktywnej – synapinie. Gorczyca występuje w kilku odmianach – najostrzejszą z nich jest sarepska, najłagodniejsza zaś biała. Dlaczego afrodyzjak? Niepozorne ziarenka gorczycy powodują przekrwienia w obrębie miednicy i wzmagają uwrażliwienie narządów na bodźce. Wystrzegać się jej powinny kobiety w ciąży, ponieważ może to spowodować poronienie. Biała gorczyca skutecznie leczy dolegliwości ze strony układu pokarmowego, dzięki obecności olejów i synapiny wzmaga produkcję kwasów żołądkowych i leczy głównie niestrawność, zaparcia oraz stany zapalne żołądka i jelit. W naszej musztardzie, opartej na gorczycy z upraw ekologicznych, znajdziemy również dobrze przyswajalny wapń, magnez oraz witaminę B. Ponadto nasionka gorczycy są pomocne w leczeniu chorób reumatycznych, dolegliwości układu ruchu oraz, dzięki znacznej zawartości siarki, przy zatruciach wątroby.
Składniki:
woda, gorczyca*, ocet zbożowy*, cukier trzcinowy*, sól morska, przyprawy*, przyprawy ziołowe*, przeciwutleniacz: kwas cytrynowy.
* – surowce ekologiczne
Produkt może zawierać soję i seler.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Masa netto: 170g
Producent: Primavika
Specyficzny smak gorczycy oraz lecznicze właściwości zawdzięczamy zawartej w niej substancji aktywnej – synapinie. Gorczyca występuje w kilku odmianach – najostrzejszą z nich jest sarepska, najłagodniejsza zaś biała. Dlaczego afrodyzjak? Niepozorne ziarenka gorczycy powodują przekrwienia w obrębie miednicy i wzmagają uwrażliwienie narządów na bodźce. Wystrzegać się jej powinny kobiety w ciąży, ponieważ może to spowodować poronienie. Biała gorczyca skutecznie leczy dolegliwości ze strony układu pokarmowego, dzięki obecności olejów i synapiny wzmaga produkcję kwasów żołądkowych i leczy głównie niestrawność, zaparcia oraz stany zapalne żołądka i jelit. W naszej musztardzie, opartej na gorczycy z upraw ekologicznych, znajdziemy również dobrze przyswajalny wapń, magnez oraz witaminę B. Ponadto nasionka gorczycy są pomocne w leczeniu chorób reumatycznych, dolegliwości układu ruchu oraz, dzięki znacznej zawartości siarki, przy zatruciach wątroby.
Składniki:
woda, gorczyca*, ocet zbożowy*, cukier trzcinowy*, sól morska, przyprawy*, przyprawy ziołowe*, przeciwutleniacz: kwas cytrynowy.
* – surowce ekologiczne
Produkt może zawierać soję i seler.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 472 kJ / 113 kcal |
Tłuszcz: | 5,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,3 g |
Węglowodany: | 11 g |
w tym cukry: | 9,3 g |
Błonnik: | 1,9 g |
Białko: | 4,0 g |
Sól: | 2,0 g |