Tapioka granulki
Masa netto: 200 g
WITPAK
Granulki tapioki, ze względu na neutralny smak, można stosować zarówno do deserów, jak i dań głównych.
Sposób przygotowania: do ok. 500 ml mleka lub wody dodać 3 łyżki (ok. 30 g) granulek tapioki, następnie gotować na bardzo małym ogniu, od czasu do czasu mieszając
do momentu, aż kulki zrobią się przezroczyste (około 40 minut).
Składniki:
90 % skrobia z manioku, 10 % woda
Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
WITPAK sp. z o.o. sp.k.
ul. Chałubińskiego 13
25-619 Kielce
Masa netto: 200 g
WITPAK
Granulki tapioki, ze względu na neutralny smak, można stosować zarówno do deserów, jak i dań głównych.
Sposób przygotowania: do ok. 500 ml mleka lub wody dodać 3 łyżki (ok. 30 g) granulek tapioki, następnie gotować na bardzo małym ogniu, od czasu do czasu mieszając
do momentu, aż kulki zrobią się przezroczyste (około 40 minut).
Składniki:
90 % skrobia z manioku, 10 % woda
Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: | 1487 kJ / 354 kcal |
Tłuszcz: | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
Węglowodany: | 88 g |
w tym cukry: | 3,3 g |
Błonnik: | 0,9 g |
Białko: | 0,2 g |
Sól: | 0,003 g |
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
WITPAK sp. z o.o. sp.k.
ul. Chałubińskiego 13
25-619 Kielce