Żur na zakwasie
Masa netto:480ml
Producent: Krokus
Żur produkowany jest metodą tradycyjną. Receptura, która powstała w latach trzydziestych ubiegłego wieku, wykorzystuje jedynie naturalne składniki umiejętnie połączone z zakwasem chlebowym. Żur nie zawiera substancji konserwujących, sztucznych aromatów, barwników.
Przygotuj 2-2,5 litra wywaru (warzywnego lub mięsnego). Starannie przecedź. Doprowadź wywar do wrzenia i dodaj zawartość butelki po jej uprzednim wstrząśnięciu. Gotuj na małym ogniu mieszając 2-3 minuty. Podawaj z gotowanymi ziemniakami ćwiartkami jajka na twardo lub białą kiełbasą.
Składniki:
Składniki: woda, zakwas chlebowy (mąka żytnia, woda) – 10,7%, mąka żytnia razowa, mąka pszenna graham, świeży czosnek.
Produkt zawiera gluten
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 286kJ/67kcal |
Tłuszcz: | 1,1g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 0,3g |
Węglowodany: | 15g |
W tym cukry: | 1,3g |
Błonnik: | 0g |
Białko: | 1,8g |
Sól: | 0,25g |
Zamkniętą butelkę przechowuj w temperaturze pokojowej w zaciemnionym miejscu. Po otwarciu zużyj w całości.
Produkt niepasteryzowany w ciągłej fermentacji. Podczas otwierania może ulec wzburzeniu.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Krokus
5906732624437
2024-11-20
Opis
- Vege
- TAK
- Z natury
- TAK
- Producent
- Krokus
Specyficzne kody
Nowy produkt