Mąka migdałowa 500g ALPAKA

Ilość
W magazynie

mąka migdałowa 500g ALPAKA
Masa netto: 500g
Producent: Alpaka

Mąka migdałowa ma słodki smak i wyróżnia się białą barwą. Otrzymuje się ją poprzez zmielenie migdałów. Mąke migdałową mozna wykorzystywać przy róznych wypiekach, należy jednak pamiętać, że ciasta z jej wykorzystaniem nie będą pulchne. Można ja łączyć z innymi mąkami. Nada przyjemnego smaku i aromatu rozmaitym ciastom, ciasteczkom, bułeczkom, muffinkom, placuszkom, gofrom czy naleśnikom. Mielone migdały świetnie sprawdzają się jako zagęstnik do zup czy sosów, nie tylko słodkich, ale również serwowanych z potrawami mięsnymi. Mogą być ciekawym dodatkiem do panierki albo dressingu, którym wzbogacimy później sałatkę. Mąka migdałowa nie potrzebuje obróbki termicznej, dlatego warto ją dodawać do płatków śniadaniowych, granoli, jogurtów czy lodów. Produkt świetnie pasuje także do przygotowania tzw. "kulek mocy".

Składniki:
zmielone migdały 100%

Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna:2519 kJ/607 kcal
Tłuszcz: 54 g
w tym kwasy tłuszczowe:3,5 g
Węglowodany:18 g
w tym cukry:3,5 g
Błonnik:11 g
Białko:21 g
Sól:0 g


Przechowywanie: Należy przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem słonecznym.
Miejsce pochodzenia: spoza UE
Producent:WITPAK sp. z o.o. sp.k. ul. Chałubińskiego 13 25-619 Kielce
5902273876298
2023-03-10

Opis

Producent
WITPAK ALPAKA

Specyficzne kody

Nowy produkt

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Theme Options

Theme color
Tło obrazu: