Mąka żytnia chlebowa BIO
Masa netto: 1000g
Producent: BioLife
„Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk jest uzyskany przez nie certyfikat ekologiczny. Podlaskie Mąki Ekologiczne idealnie nadają się do wypieku tradycyjnych chlebów jak również do wyrobu ciast, naleśników, bułek oraz pierogów. Na każdym z naszych opakowań mogą Państwo znaleźć inny przepis na tradycyjny Polski Chleb. Życzymy Smacznego!
Przepis na chleb żytni jasny
Zaczyn: 150g "Podlaskiej Mąki Ekologicznej" Żytniej chlebowej, 150 g wody, 1 duża łyżka zakwasu żytniego. Składniki na zaczyn dokładnie wymieszać i pozostawić pod przykryciem w temperaturze pokojowej na ok. 12 godzin.
Składniki na ciasto: cały zaczyn z dnia poprzedniego, 400g "Podlaskiej Mąki Ekologicznej" Żytniej chlebowej, 400g wody, 2 łyżeczki soli.
Przygotowanie: Zaczyn, mąkę, wodę oraz sól połączyć ze sobą. Całość dokładnie wymieszać łyżką. Po wymieszaniu przełożyć do formy o wymiarach 30 cm x 10 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, szczelnie przykryć folią spożywczą i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 2 godziny lub do czasu wyrośnięcia niemal do brzegów formy. Następnie usuną folię i wsunąć ciasto do piekarnika rozgrzanego do temp. 210oC (góra i dół) i piec około 45-50 min. Smacznego!
BioLife Sp. z o.o
17-100 Bielsk Podlaski
Miodowa 17
Masa netto: 1000g
Producent: BioLife
„Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk jest uzyskany przez nie certyfikat ekologiczny. Podlaskie Mąki Ekologiczne idealnie nadają się do wypieku tradycyjnych chlebów jak również do wyrobu ciast, naleśników, bułek oraz pierogów. Na każdym z naszych opakowań mogą Państwo znaleźć inny przepis na tradycyjny Polski Chleb. Życzymy Smacznego!
Przepis na chleb żytni jasny
Zaczyn: 150g "Podlaskiej Mąki Ekologicznej" Żytniej chlebowej, 150 g wody, 1 duża łyżka zakwasu żytniego. Składniki na zaczyn dokładnie wymieszać i pozostawić pod przykryciem w temperaturze pokojowej na ok. 12 godzin.
Składniki na ciasto: cały zaczyn z dnia poprzedniego, 400g "Podlaskiej Mąki Ekologicznej" Żytniej chlebowej, 400g wody, 2 łyżeczki soli.
Przygotowanie: Zaczyn, mąkę, wodę oraz sól połączyć ze sobą. Całość dokładnie wymieszać łyżką. Po wymieszaniu przełożyć do formy o wymiarach 30 cm x 10 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, szczelnie przykryć folią spożywczą i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 2 godziny lub do czasu wyrośnięcia niemal do brzegów formy. Następnie usuną folię i wsunąć ciasto do piekarnika rozgrzanego do temp. 210oC (góra i dół) i piec około 45-50 min. Smacznego!
BioLife Sp. z o.o
17-100 Bielsk Podlaski
Miodowa 17