Mąka owsiana bezglutenowa
Masa netto: 400g
Producent: Bezgluten
Mąka owsiana bezglutenowa pozyskiwana jest z ziaren owsa. Warto ją stosować ponieważ:
- jest źródłem witamin
- zawiera dużo składników mineralnych
- jest dobrym źródłem błonnika
- zawiera dużo białka
- nie zawiera soli
- ma szerokie zastosowanie: ciasta, ciasteczka, babeczki, naleśniki i produkty piekarnicze.
Mąka owsiana bezglutenowa to niezastąpiony produkt na diecie bezglutenowej. Ułatwi przygotowanie ulubionych dań, a także dobrze sprawdzi się w codziennej diecie uzupełniając ją o ważne składniki odżywcze.
Doskonale poradzi sobie jako zamiennik tradycyjnych mąk zawierających gluten. Pozwoli zachować komfort codziennego życia bez konieczności rezygnacji z lubianych dań i wartościowych posiłków. Dzięki mące owsianej dieta może być zbilansowana i różnorodna, a jedzenie smaczne.
Mąka owsiana - właściwości
Mąka owsiana pozyskiwana jest z ziaren owsa. Dzięki temu, stanowi bogate źródło witamin i składników mineralnych. Uzupełni dietę o wartościowe białko oraz wspomoże układ trawienny poprzez wysoką zawartość błonnika. Co ważne, mąka nie zawiera soli.
Mąka owsiana - zastosowanie
Ta mąka bez glutenu sprawdzi się świetnie nawet przy przygotowywaniu tradycyjnych dań. Nie ma potrzeby z nich rezygnować. Chleb z mąki owsianej ma niepowtarzalny smak i bez problemu zastąpi chleb pszenny. Na śniadanie można przyrządzić naleśniki owsiane, które z dodatkiem owoców będą stanowiły pełnowartościowe danie idealne na początek dnia. Równie smaczne i sycące będą gofry z mąki owsianej, która sprawi, że ciasto będzie puszyste w środku, a brzegi natomiast lekko chrupiące. Doskonałym pomysłem wykorzystania mąki owsianej są ciasteczka, ponieważ będą stanowiły zdrową i bogatą w składniki odżywcze przekąskę. Na przyjęcie urodzinowe czy spotkanie w rodzinnym gronie można przygotować ciasto z mąki owsianej.
Uniwersalne zastosowanie mąki owsianej sprawia, że jest to produkt, którego nie może zabraknąć w kuchni bezglutenowca, ale również u osób, które dbają o zróżnicowane składniki w diecie.
Składniki:
mąka gryczana
Może zawierać orzechy, soję.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Masa netto: 400g
Producent: Bezgluten
Mąka owsiana bezglutenowa pozyskiwana jest z ziaren owsa. Warto ją stosować ponieważ:
- jest źródłem witamin
- zawiera dużo składników mineralnych
- jest dobrym źródłem błonnika
- zawiera dużo białka
- nie zawiera soli
- ma szerokie zastosowanie: ciasta, ciasteczka, babeczki, naleśniki i produkty piekarnicze.
Mąka owsiana bezglutenowa to niezastąpiony produkt na diecie bezglutenowej. Ułatwi przygotowanie ulubionych dań, a także dobrze sprawdzi się w codziennej diecie uzupełniając ją o ważne składniki odżywcze.
Doskonale poradzi sobie jako zamiennik tradycyjnych mąk zawierających gluten. Pozwoli zachować komfort codziennego życia bez konieczności rezygnacji z lubianych dań i wartościowych posiłków. Dzięki mące owsianej dieta może być zbilansowana i różnorodna, a jedzenie smaczne.
Mąka owsiana - właściwości
Mąka owsiana pozyskiwana jest z ziaren owsa. Dzięki temu, stanowi bogate źródło witamin i składników mineralnych. Uzupełni dietę o wartościowe białko oraz wspomoże układ trawienny poprzez wysoką zawartość błonnika. Co ważne, mąka nie zawiera soli.
Mąka owsiana - zastosowanie
Ta mąka bez glutenu sprawdzi się świetnie nawet przy przygotowywaniu tradycyjnych dań. Nie ma potrzeby z nich rezygnować. Chleb z mąki owsianej ma niepowtarzalny smak i bez problemu zastąpi chleb pszenny. Na śniadanie można przyrządzić naleśniki owsiane, które z dodatkiem owoców będą stanowiły pełnowartościowe danie idealne na początek dnia. Równie smaczne i sycące będą gofry z mąki owsianej, która sprawi, że ciasto będzie puszyste w środku, a brzegi natomiast lekko chrupiące. Doskonałym pomysłem wykorzystania mąki owsianej są ciasteczka, ponieważ będą stanowiły zdrową i bogatą w składniki odżywcze przekąskę. Na przyjęcie urodzinowe czy spotkanie w rodzinnym gronie można przygotować ciasto z mąki owsianej.
Uniwersalne zastosowanie mąki owsianej sprawia, że jest to produkt, którego nie może zabraknąć w kuchni bezglutenowca, ale również u osób, które dbają o zróżnicowane składniki w diecie.
Składniki:
mąka gryczana
Może zawierać orzechy, soję.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 1530 kJ / 356 kcal |
Białko: | 14 g |
Węglowodany: | 56 g |
w tym cukry: | 1,3 g |
Tłuszcz: | 6,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,2 g |
Sól: | 0 g |
Błonnik: | 11 g |