Sos ostrygowy
Masa netto:160ml
Producent: MAE KRUA
Sos ostrygowy jest gęstym sosem przygotowywanym na bazie ekstraktu z gotowanych ostryg. Jest popularnym dodatkiem do dań kuchni chińskiej, jego naturalną barwą jest ciemny kolor. Mimo tego, że głównym składnikiem jest ekstrakt z gotowanych ostryg sos ten nie ma typowo morskiego aromatu. W smaku przypomina intensywny, słodko-słony bulion wołowy. Kilka kropli sosu ostrygowego wystraczy do nadania potrawie orientalnego charakteru!
Podstawowy składnik kuchni tajskiej: do zup, curry, sosów.
Składniki:
ekstrakt z ostryg 30% (ostrygi 12%, woda), sos sojowy (soja, woda, mąka pszenna, sól), woda, cukier, sól jodowana, skrobia kukurydziana, regulator kwasowości: glukonolakton; substancja konserwująca: benzoesan sodu
pszenica, soja
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Po otwarciu przechowywać w lodówce
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Producent: MAE KRUA
Masa netto:160ml
Producent: MAE KRUA
Sos ostrygowy jest gęstym sosem przygotowywanym na bazie ekstraktu z gotowanych ostryg. Jest popularnym dodatkiem do dań kuchni chińskiej, jego naturalną barwą jest ciemny kolor. Mimo tego, że głównym składnikiem jest ekstrakt z gotowanych ostryg sos ten nie ma typowo morskiego aromatu. W smaku przypomina intensywny, słodko-słony bulion wołowy. Kilka kropli sosu ostrygowego wystraczy do nadania potrawie orientalnego charakteru!
Podstawowy składnik kuchni tajskiej: do zup, curry, sosów.
Składniki:
ekstrakt z ostryg 30% (ostrygi 12%, woda), sos sojowy (soja, woda, mąka pszenna, sól), woda, cukier, sól jodowana, skrobia kukurydziana, regulator kwasowości: glukonolakton; substancja konserwująca: benzoesan sodu
pszenica, soja
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 284kJ/67kcal |
Tłuszcz: | 0,5g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 0,1g |
Węglowodany: | 17g |
W tym cukry: | 11g |
Błonnik: | |
Białko: | 0,5g |
Sól: | 8,3g |
Po otwarciu przechowywać w lodówce
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Producent: MAE KRUA
8850038400066
2024-06-19
Specyficzne kody
Nowy produkt