BEZGLUTENOWY CHLEB Z PESTKAMI DYNI
Masa netto: 350g
Producent: WISO
Charakterystyczny smak z nutą drożdży. Skórka ciemno brązowa. Miękisz kremowo brązowy z widocznymi, wyczuwalnymi ziarnami i makiem. Świetny do kanapek zarówno na słodko jak i w wersji pikantnej. Okraszony pestkami dyni.
Składniki:
woda, mąka ryżowa, skrobia tapiokowa, skrobia ziemniaczana, pestki dyni 4.9%, nasiona słonecznika 4.7%, olej słonecznikowy, mąka kukurydziana, błonnik z babki płesznik, drożdże, albumina wysokożelująca, płatki jaglane, substancja utrzymująca wilgoć (gliceryna), brązowe siemię lniane 1.3%, złote siemię lniane 1.2%, cukier, mak 1.1%, sól, substancja zagęszczająca (hydroksypropylomethyloceluloza), skrobia kukurydziana, barwnik (karmel naturalny).
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 1140 kJ/273 kcal |
Tłuszcz: | 6,7g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,1g |
Węglowodany: | 44g |
w tym cukry: | 8,1g |
Błonnik: | 6,7g |
Białko: | 5,5g |
Sól: | 1,2g |