Chleb tostowy bezglutenowy
Masa netto: 300g
Producent: Bezgluten
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu
Mięciutki, pachnący chleb, doskonały do porannych tostów, ale również do zwykłych kanapek, o całkowicie nowej recepturze: bez skrobi pszennej i z dużą zawartością błonnika pokarmowego.
- uproszczony skład, bez emulgatorów, regulatorów kwasowości,
- bez składników alergenów (bez mleka, soi, jaj),
- biały (rafinowany) cukier zastąpiony aromatycznym sokiem winogronowym,
- zawiera w składzie mąkę sorgo – bezglutenowe, pradawne zboże, które „ma dość wysoką jak na zboże zawartość białka 11 g na 100 g produktu. Na 20 różnych aminokwasów wyróżnia się 8-10 egzogennych, których organizm nie jest w stanie sam syntezować. Dwa spośród nich zawarte są w proteinach sorgo. Jest to lizyna i tryptofan. Ta pierwsza wykazuje wiele korzyści antynowotworowych. Z tryptofanu zaś powstają melatonina i serotonina, które są odpowiedzialne za prawidłowe funkcjonowanie organizmu w ciągu dnia oraz jakość snu.”
Chleb tostowy bezglutenowy wyprodukowany na bazie mąki kukurydzianej i mąki ryżowej to doskonała alternatywa dla tradycyjnego, pszennego chleba tostowego. Jest tak samo miękki i aromatyczny, a przy tym w pełni bezglutenowy.
Składniki:
skrobia (kukurydziana, ryżowa), woda, mąka (jaglana, ryżowa), syrop ryżowy, olej rzepakowy, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; drożdże, błonniki: z babki jajowatej, bambusowy; mąka z sorgo 1,6%, zagęszczony sok winogronowy, sól, aromat.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Masa netto: 300g
Producent: Bezgluten
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu
Mięciutki, pachnący chleb, doskonały do porannych tostów, ale również do zwykłych kanapek, o całkowicie nowej recepturze: bez skrobi pszennej i z dużą zawartością błonnika pokarmowego.
- uproszczony skład, bez emulgatorów, regulatorów kwasowości,
- bez składników alergenów (bez mleka, soi, jaj),
- biały (rafinowany) cukier zastąpiony aromatycznym sokiem winogronowym,
- zawiera w składzie mąkę sorgo – bezglutenowe, pradawne zboże, które „ma dość wysoką jak na zboże zawartość białka 11 g na 100 g produktu. Na 20 różnych aminokwasów wyróżnia się 8-10 egzogennych, których organizm nie jest w stanie sam syntezować. Dwa spośród nich zawarte są w proteinach sorgo. Jest to lizyna i tryptofan. Ta pierwsza wykazuje wiele korzyści antynowotworowych. Z tryptofanu zaś powstają melatonina i serotonina, które są odpowiedzialne za prawidłowe funkcjonowanie organizmu w ciągu dnia oraz jakość snu.”
Chleb tostowy bezglutenowy wyprodukowany na bazie mąki kukurydzianej i mąki ryżowej to doskonała alternatywa dla tradycyjnego, pszennego chleba tostowego. Jest tak samo miękki i aromatyczny, a przy tym w pełni bezglutenowy.
Składniki:
skrobia (kukurydziana, ryżowa), woda, mąka (jaglana, ryżowa), syrop ryżowy, olej rzepakowy, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; drożdże, błonniki: z babki jajowatej, bambusowy; mąka z sorgo 1,6%, zagęszczony sok winogronowy, sól, aromat.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 1104 kJ/ 262 kcal |
Białko: | 2,5 g |
Węglowodany: | 51 g |
w tym cukry: | 4,1 g |
Tłuszcz: | 4,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,4 g |
Sól: | 1,2 g |
Błonnik: | 4,0 g |