PEKTYNA
Masa netto:50 g
WITPAK
Pektyna amidowana ze skórek owoców cytrusowych. Pektynę wykorzystuje się jako Substancję żelującą do wyrobu dżemów, marmolad, galaretek i konfitur.
Przykładowy przepis na dżem: Przygotować 700g owoców oraz 200g cukru*. Do owoców wlać 50 ml wody i zagotować. 10g pektyny** wymieszać ze 100g cukru, całość wsypać do gotujących się owoców intensywnie mieszając. Gotować 3-5 mi nut cały czas mieszając. Wsypać pozostałą ilość cukru, mieszać, nie przerywać gotowania, aż do rozpuszczenia cukru. Kiedy cukier się rozpuści przerwać gotowanie, zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Pasteryzować dżem przez 20 minut.
*Ilość cukru zależy od osobistych preferencji.
**Ilość pektyny zależy od rodzaju użytych owoców; owoce zawierające więcej wody (np. truskawka) mogą wymagać użycia większej ilości pektyny.
Składniki:
pektyna 100%
Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
WITPAK sp. z o.o. sp.k.
ul. Chałubińskiego 13
25-619 Kielce
Masa netto:50 g
WITPAK
Pektyna amidowana ze skórek owoców cytrusowych. Pektynę wykorzystuje się jako Substancję żelującą do wyrobu dżemów, marmolad, galaretek i konfitur.
Przykładowy przepis na dżem: Przygotować 700g owoców oraz 200g cukru*. Do owoców wlać 50 ml wody i zagotować. 10g pektyny** wymieszać ze 100g cukru, całość wsypać do gotujących się owoców intensywnie mieszając. Gotować 3-5 mi nut cały czas mieszając. Wsypać pozostałą ilość cukru, mieszać, nie przerywać gotowania, aż do rozpuszczenia cukru. Kiedy cukier się rozpuści przerwać gotowanie, zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Pasteryzować dżem przez 20 minut.
*Ilość cukru zależy od osobistych preferencji.
**Ilość pektyny zależy od rodzaju użytych owoców; owoce zawierające więcej wody (np. truskawka) mogą wymagać użycia większej ilości pektyny.
Składniki:
pektyna 100%
Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: | 1127 kJ/ 269 kcal |
Tłuszcz: | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
Węglowodany: | 43 g |
w tym cukry: | 43 g |
Błonnik: | 48 g |
Białko: | 0,7 g |
Sól: | 0 g |
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
WITPAK sp. z o.o. sp.k.
ul. Chałubińskiego 13
25-619 Kielce
5902273877486
2023-05-21
Opis
- Bez dodatku cukru
- TAK
- Vege
- TAK
- Z natury
- TAK
- Producent
- Witpak
Specyficzne kody
Nowy produkt