Panko Original Bułka tarta typu japońskiego Masa netto: 1 kg Producent: Mr Ming
Panko to bułka tarta typu japońskiego przygotowywana z chleba, używana w kuchni azjatyckiej jako panierka do dań smażonych. Panko ma formę cienkich płatków, co sprawia, że jest lżejsza i bardziej chrupka. Panko nie traci swojej wyjątkowej konsystencji, natomiast idealnie przejmuje smak i aromat panierowanych i przyprawianych potraw. Nawet niewielka ilość chilli, pieprzu czy soli mogą zapewnić doskonałe obramowanie smażonym produktom. Panko doskonale pasuje do kurczaka, ryb czy owoców morza. W przeciwieństwie do znanych w Europie rodzajów bułki tartej, Panko absorbuje dużo mniej tłuszczu! Dzięki temu potrawy przygotowywane z Panko uznawane są zdrowsze i dużo mniej kaloryczne
Składniki: Mąka pszenna, woda, drożdże, sól
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna:
1576kJ/372kcal
Tłuszcz:
1,6 gg
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
0,6 g
Węglowodany:
74 g
w tym cukry:
3,5 g
Białko:
14 g
Sól:
0,4 g
CAMPIÓ FOOD Sp.z o.o, ul. Kartuska 255 A, 80-125 Gdańsk