Panko Original Bułka tarta typu japońskiego
Masa netto: 200g
Producent: Mr Ming
Panko to bułka tarta typu japońskiego przygotowywana z chleba, używana w kuchni azjatyckiej jako panierka do dań smażonych. Panko ma formę cienkich płatków, co sprawia, że jest lżejsza i bardziej chrupka. Panko nie traci swojej wyjątkowej konsystencji, natomiast idealnie przejmuje smak i aromat panierowanych i przyprawianych potraw. Nawet niewielka ilość chilli, pieprzu czy soli mogą zapewnić doskonałe obramowanie smażonym produktom. Panko doskonale pasuje do kurczaka, ryb czy owoców morza. W przeciwieństwie do znanych w Europie rodzajów bułki tartej, Panko absorbuje dużo mniej tłuszczu! Dzięki temu potrawy przygotowywane z Panko uznawane są zdrowsze i dużo mniej kaloryczne
Składniki:
Mąka pszenna, woda, drożdże, sól
Wartość odżywcza w 100g produktu:
CAMPIÓ FOOD Sp.z o.o, ul. Kartuska 255 A, 80-125 Gdańsk
Masa netto: 200g
Producent: Mr Ming
Panko to bułka tarta typu japońskiego przygotowywana z chleba, używana w kuchni azjatyckiej jako panierka do dań smażonych. Panko ma formę cienkich płatków, co sprawia, że jest lżejsza i bardziej chrupka. Panko nie traci swojej wyjątkowej konsystencji, natomiast idealnie przejmuje smak i aromat panierowanych i przyprawianych potraw. Nawet niewielka ilość chilli, pieprzu czy soli mogą zapewnić doskonałe obramowanie smażonym produktom. Panko doskonale pasuje do kurczaka, ryb czy owoców morza. W przeciwieństwie do znanych w Europie rodzajów bułki tartej, Panko absorbuje dużo mniej tłuszczu! Dzięki temu potrawy przygotowywane z Panko uznawane są zdrowsze i dużo mniej kaloryczne
Składniki:
Mąka pszenna, woda, drożdże, sól
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 1576kJ/372kcal |
Tłuszcz: | 1,6 gg |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,6 g |
Węglowodany: | 74 g |
w tym cukry: | 3,5 g |
Białko: | 14 g |
Sól: | 0,4 g |
CAMPIÓ FOOD Sp.z o.o, ul. Kartuska 255 A, 80-125 Gdańsk
5905440417355
2024-09-30
Opis
- Z natury
- TAK
- Producent
- Mr. Ming
Specyficzne kody
Nowy produkt