Syrop malinowy z imbirem
Masa netto: 200ml
Producent: Eterno
Z kuchni dobiegał gwizd czajnika. Basia zdjęła go z ognia i zalała wrzątkiem swoją ulubioną herbatę. Jeszcze tylko sok malinowy i wieczór w towarzystwie koca i książki można uznać za rozpoczęty. Dziś herbata wyszła jednak inna niż zwykle. Napar cieszył słodkim owocowym smakiem i silnie rozgrzewał od środka. Basia zerknęła na etykietę. No tak, można było się tego domyślić. To imbir! Prezenty od babci zawsze miały w sobie jakiś element zaskoczenia. Nie inaczej było tym razem.
KULISY PRZYGOTOWANIA SYROPU
Imbir i maliny bardzo często wykorzystuje się do przygotowania zimowej herbaty. Postanowiliśmy więc połączyć ich smaki pod nakrętką jednej buteleczki, tak by sporządzanie zimowych rozgrzewających napojów było jeszcze prostsze. Oryginalny smak syropu został ponadto wzbogacony o sok z cytryny oraz cukier. Osad na dnie jest zjawiskiem naturalnym.
PROPOZYCJE WYKORZYSTANIA
Zimowa herbata, grzane wino i piwo – te napoje z pewnością zyskają na połączeniu z syropem Malina z Imbirem. Poza tym można go dodawać do budyniu, naleśników, lodów i wielu innych deserów. Syrop jest też doskonałą bazą do drinków i nalewek.
Składniki:
sok z malin 45%, cukier, sok z cytryny, imbir 9% (spoza Polski).
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Masa netto: 200ml
Producent: Eterno
Z kuchni dobiegał gwizd czajnika. Basia zdjęła go z ognia i zalała wrzątkiem swoją ulubioną herbatę. Jeszcze tylko sok malinowy i wieczór w towarzystwie koca i książki można uznać za rozpoczęty. Dziś herbata wyszła jednak inna niż zwykle. Napar cieszył słodkim owocowym smakiem i silnie rozgrzewał od środka. Basia zerknęła na etykietę. No tak, można było się tego domyślić. To imbir! Prezenty od babci zawsze miały w sobie jakiś element zaskoczenia. Nie inaczej było tym razem.
KULISY PRZYGOTOWANIA SYROPU
Imbir i maliny bardzo często wykorzystuje się do przygotowania zimowej herbaty. Postanowiliśmy więc połączyć ich smaki pod nakrętką jednej buteleczki, tak by sporządzanie zimowych rozgrzewających napojów było jeszcze prostsze. Oryginalny smak syropu został ponadto wzbogacony o sok z cytryny oraz cukier. Osad na dnie jest zjawiskiem naturalnym.
PROPOZYCJE WYKORZYSTANIA
Zimowa herbata, grzane wino i piwo – te napoje z pewnością zyskają na połączeniu z syropem Malina z Imbirem. Poza tym można go dodawać do budyniu, naleśników, lodów i wielu innych deserów. Syrop jest też doskonałą bazą do drinków i nalewek.
Składniki:
sok z malin 45%, cukier, sok z cytryny, imbir 9% (spoza Polski).
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 919kJ/ 220kcal |
Tłuszcz: | 0g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0g |
Węglowodany: | 53g |
w tym cukry: | 52g |
Białko: | 0g |
Sól: | 0g |