Płatki róży w cukrze
Masa netto: 220g
Producent: Polska Róża
Płatki róży w cukrze maja długą tradycję. W Galicji świeże surowe płatki utarte z cukrem były szeroko stosowane jako nadzienie do ciastek, pączków, rogalików oraz aromatyzowanych ciast, takich jak śliwkowce czy jabłeczniki. Także dziś polecamy nasz wyrób tym wszystkim, którzy realizują swoją pasję kulinarną, piekąc ciasta. Płatki róży w cukrze dodadzą ciastu wyrazistości, podnosząc jego walory aromatyczne, będąc gwarancją niepowtarzalności, a ich smak na długo pozostanie w pamięci.
Składniki:
cukier, płatki róży fałdzistolistnej (30 %), kwas cytrynowy (jako regulator kwasowości)
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Masa netto: 220g
Producent: Polska Róża
Płatki róży w cukrze maja długą tradycję. W Galicji świeże surowe płatki utarte z cukrem były szeroko stosowane jako nadzienie do ciastek, pączków, rogalików oraz aromatyzowanych ciast, takich jak śliwkowce czy jabłeczniki. Także dziś polecamy nasz wyrób tym wszystkim, którzy realizują swoją pasję kulinarną, piekąc ciasta. Płatki róży w cukrze dodadzą ciastu wyrazistości, podnosząc jego walory aromatyczne, będąc gwarancją niepowtarzalności, a ich smak na długo pozostanie w pamięci.
Składniki:
cukier, płatki róży fałdzistolistnej (30 %), kwas cytrynowy (jako regulator kwasowości)
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 1292 kJ/ 304 kcal |
Tłuszcz: | 0,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,0 g |
Węglowodany: | 76,0 g |
w tym cukry: | 73,2 g |
Białko: | 0 g |
Sól: | 0,0035 g |