Dżem rabarbarowy z cynamonem Masa netto:235g Producent: Krokus Dżem rabarbarowy z cynamonem produkujemy z łodyg rabarbaru pociętych na niewielkie kawałki. Ma on wyważony słodko – kwaśny smak. Zamiast kwasku cytrynowego, powszechnie używanego w dżemach, dodaliśmy sok z cytryny. Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu. Sporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany
Składniki: rabarbar (51%), cukier, sok z cytryny – regulator kwasowości, pektyna – substancja żelująca, cynamon (0,12%).
" Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna:
607 kJ / 143 kcal
Tłuszcz:
0g
w tym kwasy tłuszczowe:
0g
Węglowodany:
35g
W tym cukry:
34g
Białko:
0,7g
Sól:
0g
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Kraj pochodzenia: Producent: KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk Spółka Jawna, Pająków 25B, 26-704 Przyłęk