Makaron Penne pióra bezglutenowy
Masa netto: 250g
Producent: Bezgluten
Sposób przyrządzania:
Zagotować 1 l osolonej wody. Do wrzącej wody wkładać stopniowo makaron, w miare wiotczenia zanurzonej części. Wymieszać, aby makaron nie przywarł do dna. Gotować 8-10 minut.
Składniki:
mąka kukurydziana, mąka ryżowa, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Masa netto: 250g
Producent: Bezgluten
Sposób przyrządzania:
Zagotować 1 l osolonej wody. Do wrzącej wody wkładać stopniowo makaron, w miare wiotczenia zanurzonej części. Wymieszać, aby makaron nie przywarł do dna. Gotować 8-10 minut.
Składniki:
mąka kukurydziana, mąka ryżowa, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 1518 kJ/ 358 kcal |
Białko: | 6,2 g |
Węglowodany: | 79 g |
w tym cukry: | 0,6 g |
Tłuszcz: | 1,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,6 g |
Sól: | 0,003 g |
Błonnik: | 1,7 g |