Makaron Fusilli świderki bezglutenowy
Masa netto: 250g
Producent: Bezgluten
Makaron Fusilli świderki firmy Bezgluten to makaron bezglutenowy odpowiedni dla osób nietolerujących glutenu. Makaron bezglutenowy to bardzo smaczny zamiennik makaronu z pszenicy. Makaron Fusilli świderki bezglutenowy bardzo dobrze się gotuje i jest alternatywą dla wszystkich makaronów ze zbóż. Makaron bezglutenowy nadaje się do wszelkiego rodzaju zup oraz sosów. Świetnie sprawdzi się w daniach kuchni włoskiej. Produkt do postępowania dietetycznego w diecie bezglutenowej. Odpowiedni dla osób nietolerujących glutenu.
Sposób przyrządzania:
1. Zagotować wodę.
2. Wrzącą wodę lekko osolić, dodać trochę oleju.
3. Na wrzącą wodę wrzucić makaron. Gotować 5 minut.
4. Makaron odcedzić i przepłukać zimną wodą.
Składniki:
mąka kukurydziana, mąka ryżowa
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Masa netto: 250g
Producent: Bezgluten
Makaron Fusilli świderki firmy Bezgluten to makaron bezglutenowy odpowiedni dla osób nietolerujących glutenu. Makaron bezglutenowy to bardzo smaczny zamiennik makaronu z pszenicy. Makaron Fusilli świderki bezglutenowy bardzo dobrze się gotuje i jest alternatywą dla wszystkich makaronów ze zbóż. Makaron bezglutenowy nadaje się do wszelkiego rodzaju zup oraz sosów. Świetnie sprawdzi się w daniach kuchni włoskiej. Produkt do postępowania dietetycznego w diecie bezglutenowej. Odpowiedni dla osób nietolerujących glutenu.
Sposób przyrządzania:
1. Zagotować wodę.
2. Wrzącą wodę lekko osolić, dodać trochę oleju.
3. Na wrzącą wodę wrzucić makaron. Gotować 5 minut.
4. Makaron odcedzić i przepłukać zimną wodą.
Składniki:
mąka kukurydziana, mąka ryżowa
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 1554 kJ/ 366 kcal |
Białko: | 6,6 g |
Węglowodany: | 80 g |
w tym cukry: | 0,6 g |
Tłuszcz: | 1,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,5 g |
Sól: | 0,008 g |
Błonnik: | 2,3 g |