Chleb biały bezglutenowy
Masa netto: 300g
Producent: Bezgluten
Chleb biały bezglutenowy wyróżnia się smakiem, aromatem oraz dobrym składem. Poprzez zastosowanie mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych produkt charakteryzuje się puszystą konsystencją i chrupiącą złotą skórką, czyli cechami najbardziej pożądanymi przez smakoszy białego pieczywa. Poza tym jest wyjątkowo aromatyczny i posiada przyjemny, lekko maślany zapach.
W bezglutenowym chlebie zastosowano aż 3 rodzaje mąk bezglutenowych: kukurydzianą, ryżową i słonecznikową. Dzięki temu jest on dobrym i bogatym źródłem błonnika pokarmowego pomagającego regulować pracę jelit, obniża poziom tak zwanego złego cholesterolu oraz pomaga regulować poziom cukru w organizmie.
Dodatkowym atutem białego pieczywa jest całkowita rezygnacja z czynników alergennych w składzie, nie użyto w nim soi ani jaj. Dzięki temu może być spożywany przez osoby cierpiące nie tylko na celiakię, ale także skłonne do alergii oraz dla wegan.
Chleb idealnie sprawdzi się w roli tostów, jako podstawa kanapek warzywnych czy słodkich przekąsek z zastosowaniem dżemów czy konfitur. Ten bezglutenowy produkt znakomicie smakuje i jednocześnie pomaga dbać o właściwe odżywianie.
Smaczny, miękki, klasyczny, biały chleb krojony o złocistej, delikatnej skórce sprawia, iż jest dobry zarówno dla dzieci jak i starszych amatorów pieczywa.
Składniki:
woda, skrobie (kukurydziana, ryżowa), mąki (ryżowa, jaglana, teff ), syrop ryżowy, olej rzepakowy, drożdże, substancje zagęszczające: guma ksantynowa, hydroksypropylometyloceluloza; zagęszczony sok jabłkowy, błonniki: z babki jajowatej, bambusowy; sól.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu. Odpowiedni dla wegan.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Masa netto: 300g
Producent: Bezgluten
Chleb biały bezglutenowy wyróżnia się smakiem, aromatem oraz dobrym składem. Poprzez zastosowanie mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych produkt charakteryzuje się puszystą konsystencją i chrupiącą złotą skórką, czyli cechami najbardziej pożądanymi przez smakoszy białego pieczywa. Poza tym jest wyjątkowo aromatyczny i posiada przyjemny, lekko maślany zapach.
W bezglutenowym chlebie zastosowano aż 3 rodzaje mąk bezglutenowych: kukurydzianą, ryżową i słonecznikową. Dzięki temu jest on dobrym i bogatym źródłem błonnika pokarmowego pomagającego regulować pracę jelit, obniża poziom tak zwanego złego cholesterolu oraz pomaga regulować poziom cukru w organizmie.
Dodatkowym atutem białego pieczywa jest całkowita rezygnacja z czynników alergennych w składzie, nie użyto w nim soi ani jaj. Dzięki temu może być spożywany przez osoby cierpiące nie tylko na celiakię, ale także skłonne do alergii oraz dla wegan.
Chleb idealnie sprawdzi się w roli tostów, jako podstawa kanapek warzywnych czy słodkich przekąsek z zastosowaniem dżemów czy konfitur. Ten bezglutenowy produkt znakomicie smakuje i jednocześnie pomaga dbać o właściwe odżywianie.
Smaczny, miękki, klasyczny, biały chleb krojony o złocistej, delikatnej skórce sprawia, iż jest dobry zarówno dla dzieci jak i starszych amatorów pieczywa.
Składniki:
woda, skrobie (kukurydziana, ryżowa), mąki (ryżowa, jaglana, teff ), syrop ryżowy, olej rzepakowy, drożdże, substancje zagęszczające: guma ksantynowa, hydroksypropylometyloceluloza; zagęszczony sok jabłkowy, błonniki: z babki jajowatej, bambusowy; sól.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu. Odpowiedni dla wegan.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 1068 kJ / 253 kcal |
Białko: | 2,3 g |
Węglowodany: | 47 g |
w tym cukry: | 2,5 g |
Tłuszcz: | 5,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,6 g |
Sól: | 1,3 g |
Błonnik: | 5,1 g |