Pigwa w syropie
Masa netto: 230g
Producent: Eterno
Basia uwielbiała podjadać zielone owoce z sadu dziadków. Wszystkie z wyjątkiem pigwy. W tych jakby cytrynach było coś dziwnego. Miały świeży lekki zapach i intensywnie żółty kolor, ale po ugryzieniu okazywały się twarde i kwaśnie. Któregoś lata dziewczynka zapytała babci, po co nam niejadalne owoce. Czy nie byłoby lepiej zastąpić je jabłonią lub czereśnią? Przygotujemy dziś pigwę na deser – oznajmiła babcia. Ostatecznie dziewczynka jednak nieco się zawiodła. Zamiast obiecanej pigwy zobaczyła na talerzu pieczone jabłko! Postanowiła jednak go spróbować, aby nie urazić babci. I co się okazało? Pigwa w syropie była ukryta wewnątrz wydrążonego owocu, nadając deserowi posmak, którego nie da się podrobić.
KULISY PRZYGOTOWANIA SŁOICZKA
Pigwy wykorzystywane do produkcji słoiczków pochodzą wyłącznie z ekologicznych upraw. Owoce są starannie drylowane i oczyszczane. Po wykrojeniu łupin nasiennych w słoiku zostaje tylko to, co w pigwie najcenniejsze. Syrop powstaje z połączenia naturalnego soku owoców i cukru. Nie dodajemy do nich żadnych konserwantów.
PRZYKŁADY ZASTOSOWANIA
opisany deser z pieczonym jabłkiem w roli główniej można modyfikować wedle własnych upodobań. Polecamy wersję z pigwą, brzoskwinią z puszki zapieczonymi wraz z jabłkiem na grillu
nie tylko cytryna sprawdza się w roli dodatku do herbaty. Pigwa smakuje równie dobrze i co ciekawe zawiera znacznie więcej witaminy C.
z owoców i syropu można też przygotować pyszny kompot
Składniki:
pigwa 52%, cukier
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Masa netto: 230g
Producent: Eterno
Basia uwielbiała podjadać zielone owoce z sadu dziadków. Wszystkie z wyjątkiem pigwy. W tych jakby cytrynach było coś dziwnego. Miały świeży lekki zapach i intensywnie żółty kolor, ale po ugryzieniu okazywały się twarde i kwaśnie. Któregoś lata dziewczynka zapytała babci, po co nam niejadalne owoce. Czy nie byłoby lepiej zastąpić je jabłonią lub czereśnią? Przygotujemy dziś pigwę na deser – oznajmiła babcia. Ostatecznie dziewczynka jednak nieco się zawiodła. Zamiast obiecanej pigwy zobaczyła na talerzu pieczone jabłko! Postanowiła jednak go spróbować, aby nie urazić babci. I co się okazało? Pigwa w syropie była ukryta wewnątrz wydrążonego owocu, nadając deserowi posmak, którego nie da się podrobić.
KULISY PRZYGOTOWANIA SŁOICZKA
Pigwy wykorzystywane do produkcji słoiczków pochodzą wyłącznie z ekologicznych upraw. Owoce są starannie drylowane i oczyszczane. Po wykrojeniu łupin nasiennych w słoiku zostaje tylko to, co w pigwie najcenniejsze. Syrop powstaje z połączenia naturalnego soku owoców i cukru. Nie dodajemy do nich żadnych konserwantów.
PRZYKŁADY ZASTOSOWANIA
opisany deser z pieczonym jabłkiem w roli główniej można modyfikować wedle własnych upodobań. Polecamy wersję z pigwą, brzoskwinią z puszki zapieczonymi wraz z jabłkiem na grillu
nie tylko cytryna sprawdza się w roli dodatku do herbaty. Pigwa smakuje równie dobrze i co ciekawe zawiera znacznie więcej witaminy C.
z owoców i syropu można też przygotować pyszny kompot
Składniki:
pigwa 52%, cukier
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 919kJ/ 220kcal |
Tłuszcz: | 0g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0g |
Węglowodany: | 54g |
w tym cukry: | 53g |
Białko: | <0,5g |
Sól: | 0g |