Masa netto:100g
Producent: Malu Food
Ciastka Bużka Malu Food bezglutenowe to propozycja przekąsek i słodyczy dla osób na diecie eliminacyjnej – np. bezglutenowej, bez laktozy, bezcukrowej. Ciastka nie zawierają czekolady, oleju palmowego czy substancji spulchniających.
Dzięki temu ciastka mogą spożywać np. diabetycy, osoby z celiakią, nietolerancjami na mleko czy gluten.
Składniki:
mąka kukurydziana, olej kokosowy, substancja słodząca – syrop maltitolowy, skrobia kukurydziana, skrobia ryżowa.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | |
Tłuszcz: | 34,2g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 33,6g |
Węglowodany: | 59,3g |
W tym cukry: | 0g |
Błonnik: | 0g |
Białko: | 3g |
Sól: | 0,04g |
Produkt spożyty w nadmiernej ilości może wywołać efekt przeczyszczający. Zawiera naturalnie występujące cukry i substancję słodzącą – maltitol.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Centralny Instytut Zdrowia Sp. z o.o., ul. Pawińskiego 28/36, 02-106 Warszawa