Płatki róży w cukrze Masa netto:320g Producent: Polska Płatki róży w cukrze maja długą tradycję. W Galicji, świeże surowe płatki utarte z cukrem były szeroko stosowane jako nadzienie do ciastek, pączków, rogalików oraz aromatyzowanych ciast, takich jak śliwkowce czy jabłeczniki. Także dziś polecamy nasz wyrób tym wszystkim, którzy realizują swoją pasję kulinarną piekąc ciasta. Płatki róży w cukrze dodadzą ciastu wyrazistości podnosząc jego walory aromatyczne, będąc gwarancją niepowtarzalności, a ich smak na długo pozostanie w pamięc Sposób użycia: nadzienie do ciastek, pączków, rogalików oraz aromatyzowanych ciast, takich jak śliwkowce czy jabłeczniki. Składniki: cukier, płatki róży fałdzistolistnej (30 %), kwas cytrynowy (jako regulator kwasowości)
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna:
1292 kJ/ 304 kcal
Tłuszcz:
0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe:
0,0 g
Węglowodany:
76,0 g
W tym cukry:
73,2 g
Błonnik:
Białko:
0 g
Sól:
0,0035 g
Po otwarciu przechować w lodówce 30 dni
Kraj pochodzenia: Polska Producent: Polska Róża Ernest Michalski Sp. z o.o ul. Róży 5, Falenty Nowe, 05-090 Raszyn