Dżem agrestowy Masa netto:235g Producent: Krokus Owoce agrestu powoli wysycamy cukrem w wyparkach. Zamiast kwasku cytrynowego, powszechnie używanego w dżemach, dodaliśmy sok z cytryny. W rezultacie dżem zyskał wyważony słodko – kwaśny smak. Agrest, znany także jako porzeczka agrestowa, to owoc pochodzący z krzewów należących do rodziny różowatych. Jest uprawiany głównie w regionach umiarkowanych na całym świecie, a jego owoce są cenione zarówno ze względu na smak, jak i zawartość składników odżywczych.
Składniki: agrest (50%), cukier, sok z cytryny, substancja żelująca: pektyny.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna:
595 kcal/140 kJ
Tłuszcz:
0g
w tym kwasy tłuszczowe:
0g
Węglowodany:
35g
W tym cukry:
34g
Błonnik:
Białko:
0g
Sól:
0g
Produkt pasteryzowany. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Sporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu. *Produkt zawiera ponad 30% mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60g na 100g produktu. Kraj pochodzenia: Producent: Krokus