Mąka ryżowa
Masa netto: 500 g
WITPAK
Mąka ryżowa stanowi alternatywę dla mąki pszennej. Jest istotnym składnikiem kuchni azjatyckiej. Mąka ryżowa nadaje się doskonale do ciast, naleśników, deserów, makaronu ryżowego, kluek, pierogów. Mąkę ryżową wykorzystuje się również do zagęszczania sosów i zup. Mąka ryżowa jest mniej kleista niż mąka pszenna, dlatego do ciast z mąki ryżowej należy dodać podwójną ilość jajek lub banana. Należy również dodać łyżkę oleju lub masła na każdą szklankę mąki.
Składniki:
mąka ryżowa 100%
Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
WITPAK sp. z o.o. sp.k.
ul. Chałubińskiego 13
25-619 Kielce
Masa netto: 500 g
WITPAK
Mąka ryżowa stanowi alternatywę dla mąki pszennej. Jest istotnym składnikiem kuchni azjatyckiej. Mąka ryżowa nadaje się doskonale do ciast, naleśników, deserów, makaronu ryżowego, kluek, pierogów. Mąkę ryżową wykorzystuje się również do zagęszczania sosów i zup. Mąka ryżowa jest mniej kleista niż mąka pszenna, dlatego do ciast z mąki ryżowej należy dodać podwójną ilość jajek lub banana. Należy również dodać łyżkę oleju lub masła na każdą szklankę mąki.
Składniki:
mąka ryżowa 100%
Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia), orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, nasiona sezamu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: | 1465 kJ / 349 kcall |
Tłuszcz: | 0,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,2 g |
Węglowodany: | 77 g |
w tym cukry: | 0,2 g |
Błonnik: | 2,3 g |
Białko: | 7,6 g |
Sól: | 0,01 g |
Należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
WITPAK sp. z o.o. sp.k.
ul. Chałubińskiego 13
25-619 Kielce