Masa netto:500 g
Producent: Pięć Przemian
Mąka migdałowa to naturalny produkt uzyskiwany poprzez proces mielenia i częściowego odtłuszczenia migdałów. Zawiera w swym składzie m.in. wapń, fosfor, potas, magnez, cynk, kwas foliowy oraz witaminy A, E oraz witaminy z grupy B. Mąka migdałowa ze względu na swój smak doskonale nadaje się do wszelkiego rodzaju wypieków “na słodko” jak ciastka, ciasteczka, naleśniki, makaroniki czy racuchy. Może być również stosowana zamiast bułki tartej do panierowania mięs, takich jak ryby, kurczaki i wołowina.
Składniki:
mąka z migdałów blanszowanych 100%.
orzechy
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 2612 kJ/ 632 kcal |
Tłuszcz: | 55 |
w tym kwasy tłuszczowe: | 4,9 |
Węglowodany: | 3 |
W tym cukry: | 2,3 |
Błonnik: | 8,2 |
Białko: | 26 |
Sól: | 0,02 |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Producent: Simpariko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa