Masa netto:1kg
Producent:
FASOLA MUNGziarno całeSposób użycia1 szklankę fasoli mung namoczyć w zimnej wodzie (3 szklanki) przez 8-9 godzin lub w gorącej wodzie przez 3-4 godziny. Następnie gotuje się w świeżej wodzie (3 szklanki), na początku na dużym ogniu, a potem na mniejszym, przez około 30-40 minut. Sól dodaje się pod koniec gotowania. Fasola mung sprawdzi się jako dodatek do zup, sałatek, kotletów czy pasztetów.
Składniki:
Produkt może zawierać: gluten (z pszenicy, owsa, jęczmienia, żyta), orzeszki ziemne, soję, różne orzechy, nasiona sezamu, gorczycę, seler.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 1302 kJ / 315 kcal |
Tłuszcz: | 1,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 0,2 g |
Węglowodany: | 46 g |
W tym cukry: | 2,7 g |
Białko: | 21 g |
Sól: | 0,05 g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejcu
Kraj pochodzenia: w zależności od dostawcy surowca lub produktu.
Producent: WITPAK sp. z o.o. sp.k. ul. Chałubińskiego 13 25-619 Kielce