Konfitura z leśnych jeżyn
Masa netto: 320g
Producent: Krokus
W konfiturze z leśnych jeżyn udało się nam zachować całe owoce i ich fragmenty w gęstym syropie. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć intensywny kolor i charakterystyczny smak leśnych jeżyn. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.
Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą Pani Ochorowicz Monatowej z pocz. XX w dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu. Syrop, który używamy nie zawiera glutenu.
Składniki:
jeżyny, cukier, syrop glukozowy (4,5%) – zapobiega scukrzaniu.
Wartość odżywcza w 100ml produktu:
KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw
Czesław Caryk Spółka Jawna
Pająków 25B, 26-704 Przyłęk
Masa netto: 320g
Producent: Krokus
W konfiturze z leśnych jeżyn udało się nam zachować całe owoce i ich fragmenty w gęstym syropie. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć intensywny kolor i charakterystyczny smak leśnych jeżyn. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.
Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą Pani Ochorowicz Monatowej z pocz. XX w dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu. Syrop, który używamy nie zawiera glutenu.
Składniki:
jeżyny, cukier, syrop glukozowy (4,5%) – zapobiega scukrzaniu.
Wartość odżywcza w 100ml produktu:
Wartość energetyczna: | 1161 kJ/277 kcal |
Białko: | 0,7 g |
Tłuszcz: | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
Węglowodany: | 68 g |
w tym cukry: | 63 g |
Sól: | 0 g |
KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw
Czesław Caryk Spółka Jawna
Pająków 25B, 26-704 Przyłęk