Uni mix - uniwersalna mieszanka bezglutenowa
Masa netto:400g
Producent: Brevito
BREVITO - Uni mix - prebiotyczna uniwersalna mieszanka bezglutenowa odpowiednia dla wegan. Idealna do wypieku chleba, lub babeczek w wersji słodkiej lub słonej. Produkt odpowiedni dla vegan.
Przepis na chleb:500g mieszanki uniwersalnej prebiotic1 łyżeczka soli (9g)7g drożdży w proszku lub 25g rozkruszonych drożdży świeżych 420ml wody (ok. 30°C)3 łyżki oleju (20g) + olej do posmarowaniaUmieścić wszystkie składniki w misce, następnie zmiksować mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji. Uzyskaną masę przelać do wysmarowanej olejem formy (rekomendowany wymiar 25x11cm) i wygładzić powierzchnię łyżką. Foremkę z ciastem przykryć wilgotną ściereczką i odstawić do wyrośnięcia ciasta w temp. pokojowej na ok. 45 min. Powierzchnię wyrośniętego ciasta delikatnie posmarować olejem i umieścić w nagrzanym piekarniku w temp. 180°C. Piec około 45 min z termoobiegiem, po upieczeniu wyjąć z foremki i odstawić do ostygnięcia.
Składniki:
skrobia 84 % (kukurydziana, ziemniaczana), inulina 8,5 % (błonnik z cykorii*), mąka ryżowa 4,7 %, substancje zagęszczające: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik z babki jajowatej (Plantago ovata).
""
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Porcja 100 g (2 kromki) zawiera 4,3 g inuliny z cykorii*. *Inulina z cykorii przyczynia się do prawidłowej pracy jelit poprzez zwiększenie ruchów perystaltycznych. Korzystne działanie uzyskuje się przy dziennym spożyciu 12 g inuliny z cykorii.*Porcja chleba przygotowanego zgodnie z przepisem.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Bezgluten
Masa netto:400g
Producent: Brevito
BREVITO - Uni mix - prebiotyczna uniwersalna mieszanka bezglutenowa odpowiednia dla wegan. Idealna do wypieku chleba, lub babeczek w wersji słodkiej lub słonej. Produkt odpowiedni dla vegan.
Przepis na chleb:500g mieszanki uniwersalnej prebiotic1 łyżeczka soli (9g)7g drożdży w proszku lub 25g rozkruszonych drożdży świeżych 420ml wody (ok. 30°C)3 łyżki oleju (20g) + olej do posmarowaniaUmieścić wszystkie składniki w misce, następnie zmiksować mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji. Uzyskaną masę przelać do wysmarowanej olejem formy (rekomendowany wymiar 25x11cm) i wygładzić powierzchnię łyżką. Foremkę z ciastem przykryć wilgotną ściereczką i odstawić do wyrośnięcia ciasta w temp. pokojowej na ok. 45 min. Powierzchnię wyrośniętego ciasta delikatnie posmarować olejem i umieścić w nagrzanym piekarniku w temp. 180°C. Piec około 45 min z termoobiegiem, po upieczeniu wyjąć z foremki i odstawić do ostygnięcia.
Składniki:
skrobia 84 % (kukurydziana, ziemniaczana), inulina 8,5 % (błonnik z cykorii*), mąka ryżowa 4,7 %, substancje zagęszczające: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik z babki jajowatej (Plantago ovata).
""
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 928 kJ/220 kcal (po przygotowaniu) |
Tłuszcz: | 3,2g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 0,4g |
Węglowodany: | 42g |
W tym cukry: | 0,9g |
Błonnik: | 9,8g |
Białko: | 1g |
Sól: | 1,1g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Porcja 100 g (2 kromki) zawiera 4,3 g inuliny z cykorii*. *Inulina z cykorii przyczynia się do prawidłowej pracy jelit poprzez zwiększenie ruchów perystaltycznych. Korzystne działanie uzyskuje się przy dziennym spożyciu 12 g inuliny z cykorii.*Porcja chleba przygotowanego zgodnie z przepisem.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Bezgluten
5906720570159
2023-11-20
Opis
- Bez dodatku cukru
- TAK
- Bez glutenu
- TAK
- Vege
- TAK
Specyficzne kody
Nowy produkt